Indie (nejen) pro gurmány
Poznávací zájezd Indie. Vydejte se s námi objevovat různé chutě indické kuchyně. Náš komfortní klasický malý okruh po nejznámějších památkách severni Indie jsme obohatili o příjemné kulinářské zážitky. Zavedeme vás do kvalitních restaurací, kde poznáte pravou chut indických jídel. Třešničkou na indickém dortu budou dvě večeře v místních rodinách, kde budete moci nakouknout pod pokličku paní domu.
Program poznávacího zájezdu Indie (nejen) pro gurmány
1.–2. den Praha – Dillí: přílet v noci, ubytování; voňavý Kharí Baolí – největší trh s kořením v Asii v sousedství Červené pevnosti, nejvýznamnější islámské centrum Páteční mešita, vzpomínka na Mahátmu Gándhiho – Rádžghát; Nové Dillí – impozantní Humájúnova hrobka, symbol vítězství islámu Kutub Mínár a záhadný železný nerezavějící sloup; večer indická klasika thálí – selekce několika různých zeleninových a masových omáček s rýží, křupavým pápadem a vláčnou čapátí v doprovodu pikantního áčaru.
3. den Dillí – Džajpur: dopoledne hinduistický Lakšmí Mandir a sikhská gurudvára Bangla Sáhab; přesun do "růžového města" Rádžasthánu – Džajpuru; v podvečer individuální volno k návštěvě bazarů starého města, kde můžete okusit samósy plněné pikantní zeleninovou směsí nebo "bramboráčky" alú tikki; večeře v restauraci, kde si pochutnáme na čerstvém jehněčím.
4. den Džajpur – Ámbér: středověká astronomická observatoř Džantar Mantar, symbol města Havá Mahal – tzv. "palác větrů", Městský palác – sidlo žijícího mahárádži, projížďka na slonech k opevněnému jantarovému paláci Ámbér; typická rádžasthánská vegetariánská večeře u místní rodiny.
5. den Džajpur – Fatéhpur Síkrí – Ágra: přes jedinečnou stupňovitou studnu baórí v Abhanérí a nádherně dochované hlavní město císaře Akbara s posvátnou hrobkou Salíma Čištího do Ágry; večeře ve znamení mughalské kuchyně – tandúrí murghí a sýr panír opékané v tradiční hliněné peci tandúr (kuřátka i sýr marinované v jogurtové omáčce se speciální směsí koření a kurkumy, jež dává pokrmům barvu zapadajícího slunce).
6. den Ágra: nejslavnější hrobka lásky Tádž Mahal, bývalé sídlo indických panovníků tzv. Červená pevnost, téměř neznámá hrobka Itimáud-ud-daula (tzv. Baby Taj); večeře u místní rodiny – typické domácí jídlo, jak má být.
7.–8. den Ágra – Dillí: přejezd do Dillí se zastávkou v skvostném mauzoleu císaře Akbara v Sikandaře; rozlučková večeře v jihoindickém duchu – např. vindalú nebo dosa masala s kokosovým dipem; odjezd na letiště a noční odlet, přílet do ČR 8. den.
Poznámka: Zájezd lze realizovat i pro skupinu menší než 6 osob, ale pouze v doprovodu místního anglicky mluvícího průvodce. Cestu lze také prodloužit pobytem v Bhútánu nebo 3denním programem v Káthmándú a okolí. Vice informací poskytneme v kanceláři.
Velikost skupiny: 6–16 účastníků
Tip: Víte, že jako karí se původně označoval tradiční pokrm z masa, ryb nebo zeleniny v husté omáčce? Britští kolonialisté však začali tento název užívat pro koření, které se pro přípravu těchto pokrmů používá, což se posléze vžilo v celé Evropě. V Indii se dodnes pod tímto pojmem rozumí jen samotný pokrm; koření nebo směsi koření se pak říká masala.
Zájezdy CK do hotelu Indie (nejen) pro gurmány
Zobrazit podobné zájezdy-
ČÍNA, TIBET, NEPÁL, Indie115 267 KčLeteckySnídaně26 dní 12. 10. 2024 - 06. 11. 2024
-
INDIE - VELKÝ OKRUH Indie72 293 KčLeteckySnídaně13 dní 10. 08. 2024 - 22. 08. 2024
-
JIŽNÍ INDIE, HAMPI, Indie73 365 KčLeteckySnídaně16 dní 21. 01. 2025 - 05. 02. 2025
-
INDIE – ZLATÝ Indie41 930 KčLeteckySnídaně6 dní 04. 11. 2024 - 09. 11. 2024
-
BHÚTÁN, SIKKIM, Indie138 523 KčLeteckySnídaně14 dní 25. 10. 2024 - 07. 11. 2024