Navštivte ostrov Ischia v Itálii
Italský ostrov Ischia se může pochlubit nádhernou panenskou přírodou a fantastickými výhledy na moře. Příroda středozemního moře, rozsáhlé pobřeží s dlouhými plážemi a oddělené zátoky, kde se můžete nerušeně potápět, vás zvou k návštěvě ostrova Ischia, abyste zde prožili krásnou a spokojenou dovolenou u moře. Ostrov Ischia má co nabídnout opravdu každému.
Milovníci přírody si mohou prohlédnout zelené srdce ostrova prostřednictvím naučných stezek, které je provedou zdejší kouzelnou přírodou plnou lesů tvořených borovicemi, citronovníky a pomerančovníky s dechberoucími výhledy na moře. Stejně tak mohou vystoupit na hora Monte Epomeo, která je nejvyšším bodem ostrova. Milovníci slunce a vodních sportů se zde budou jistě také cítit jako v ráji. Moře v okolí ostrova Ischia je průzračně čisté a nabízí skvělé podmínky pro celou řadu vodních radovánek. Není tedy divu, že je Ischia jedním z nejčastějších cílů zájezdů do Itálie.
Termální lázně
Díky svému sopečnému původu má Ischia řadu horkých pramenů, které byly využívány již od starověku jako všelék na nejrůznější zdravotní problémy. Vydáte-li se na dovolenou na Ischia, pak si můžete dopřát skvělý odpočinek při relaxačních koupelích, wellness procedurách a v beauty salonech. To vše v moderním prostředí termálních lázní. Řada z lázních nacházejících se na ostrově si stále zachovává určitá místa beze změny, aby zachovaly krásu původních chrámů. Nyní si tedy můžete například dopřát saunu v jeskyni ukryté mezi přirozenou vegetací, díky čemuž můžete cítit svěžest rostlin a dopřát si jedinečný zážitek z pobytu v horké páře.
Kuchyně ostrova Ischia
Při své dovolené v Itálii na ostrově Ischia si rozhodně nenechte ujít gastronomický zážitek v podobě specialit zdejší kuchyně. Kuchyně ostrova Ischia je vyhlášená a převládají v ní nejen ryby, ale také další plody moře, různé druhy masa, těstoviny a zelenina. Typickým jídlem na ostrově Ischia je králík připravovaný speciálním způsobem. Italští kuchaři si tento svůj klenot velmi pečlivě střeží. Králík se tradičně podává s omáčkou a těstovinami. Na své si zde přijdou samozřejmě také milovníci plodů moře. V menu zdejších restaurací naleznou nejrůznější pochůtky, například chobotnice, kalamáry, okouníky, mušle, škeble atd.